Keuzehulp visualisatie

Hoe werkt deze keuzehulp?

Wie een doeltreffende infographic of datavisualisatie wil maken, moet heel wat beslissingen nemen. Deze keuzehulp kan makers en opdrachtgevers daarbij helpen.

De keuzehulp stelt vragen over de context waarin de visualisatie tot stand komt, de inhoud die gevisualiseerd gaat worden en de vorm waarin dat moet gebeuren. Bij iedere vraag biedt de keuzehulp bouwstenen voor het antwoord en verwijst zij naar logische vervolgvragen.

Je kunt de vragen in willekeurige volgorde beantwoorden, de keuzehulp slaat de antwoorden automatisch op. Je kunt ook aangeven dat een vraag voor jouw visualisatie niet relevant is. Het overzicht toont alle antwoorden op een rij en geeft richting aan het ontwerpproces.

De keuzehulp schrijft niet voor welke soort visualisatie je moet kiezen: een blauwdruk voor dé perfecte infographic bestaat niet. Maar door suggesties te doen en verbanden te tonen, draagt zij wel bij aan een efficiënt proces en een effectief resultaat.

Nieuw project

Let op: de keuzehulp slaat je project op in deze browser. Houd daarmee rekening als je werkt op een computer die je deelt met anderen.

Eerdere projecten

Relevante links